Economistul șef de la ING prevede că băncile centrale vor emite criptomonede în următorii 2 – 3 ani

Ing bank oradea 6 martie

Economistul șef al băncii olandeze ING a declarat că băncile centrale vor dezvolta monede digitale în următorii 2 – 3 ani.

Mark Cliffemight, a vorbit într-un videoclip ING că proiectul Criptomonedei Libra, condus de Facebook, creează presiune asupra autorităților monetare. Dacă Libra se pregătește pentru 2020, atunci băncile centrale „ar fi trebuit” să facă o mișcare în această perioadă.

„Cred că avem deja un sentiment de urgență în rândul comunității politice”, a adăugat el.

Având în vedere beneficiile pentru băncile centrale, Cliffemight a explicat că o monedă digitală ar permite băncilor să înlocuiască numerarul fizic și, prin urmare, „să se mute și mai departe pe teritoriul negativ cu ratele dobânziilor”.

Acesta ar „deschide o serie întreagă de opțiuni politice”, a spus economistul, precum ar oferi și alte modalități de a sprijini activitatea economică într-o criză viitoare.

Se pare că Libra „solicită” băncilor centrale să ia în considerare mai serios calea bitcoinului.

În același timp, ministrul francez al economiei și finanțelor, Bruno Le Maire, a declarat că intenționează să blocheze Libra în UE la jumătatea lunii septembrie, el a dezvăluit, de asemenea, că a discutat despre crearea unei „monede digitale publice” cu președintele Băncii Centrale Europene, Mario Draghi. și Christine Lagarde, care își va prelua funcția la sfârșitul acestui an.

Desigur, China conduce în acest sector, fiind de asemenea solicitată de către Libra să accelereze dezvoltarea unui yuan digital. Banca Populară Chineză a sugerat că este aproape gata de lansare, dar a negat rapoartele unui debut în luna noiembrie.

Sursa: coindesk.com

Dacă dorești să schimbi ETH (Ethereum) în BTC (Bitcoin) sau în altă criptomonedă îți recomand kucoin.com.

1 comentariu

  1. Este mult mai ușor să emiți propriile criptomonede din nimic, decât să tipărești bani! Spre deosebire, bitcoinul are nevoie de echipamente scumpe pentru a fi generat, mult curent și evident cunoștințe software și hardware. În schimb, băncile au ales calea ușoară a criptomonedelor, dar prin acest fapt recunosc revoluția adusă de BITCOIN!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.