Sharleen Ndungu intenționa să se bucure de un rulou cu cârnați vegani, o versiune extrem de populară fără carne a îndrăgitului clasic, la o brutărie Greggs din Marea Britanie.
Dar după câteva mușcături, a început să aibe palpitații cardiace și dureri la stomac. După cum s-a dovedit, ea fusese servită din greșeală cu patiseria care conținea carne, a confirmat Sharleen pentru Vice.
Fiind vegană de doi ani, Ndungu a spus că a avut o reacție puternică la consumarea cărnii. Ea a spus publicație că a refuzat returnarea banilor, dar a fost „traumatizată” și „otrăvită pe viață”.
Oamenii pot fi vegani din mai multe motive, unul poate fi sănătatea lor, valorile religioase sau preocupările etice ori de mediu. Drept urmare, consumul accidental de carne poate fi supărător la mai multe niveluri.
Dar o mușcătură nefericită din carne nu vă va face rău dacă sunteți vegan – cu atât mai puțin să vă provocați daune de durată – decât dacă sunteți unul dintre persoanele rare cu alergie severă la carne, a spus un nutriționist pentru Insider.
Iată ce se întâmplă de fapt când încetezi să fii vegan, involuntar sau altfel.
Mâncarea cărnii după abținerea ani la rând este rareori periculoasă, dar poate provoca reacții psihice și fizice
De cele mai multe ori, când un vegan sau vegetarian începe să mănânce carne după o lungă perioadă de abținere, ceea ce se întâmplă nu este … nimic, potrivit lui Robin Foroutan, dietetician nutriționist înregistrat și reprezentant al Academiei de Nutriție și Dietetică.
Unii oameni s-ar putea simți ca și cum le-ar fi greu să digere carne, dacă nu sunt obișnuiți cu aceasta, a spus Foroutan, dar nu există dovezi științifice pentru acest lucru.
De asemenea, ar putea exista un element psihologic în joc dacă oamenii devin anxioși sau chiar vor avea un atac de panică atunci când își dau seama ce mănâncă, a spus Foroutan.
„Distresul ar putea fi una dintre cauzele acestui tip de răspuns”, a spus ea.
De asemenea, este posibil ca unii vegani să aibă o sensibilitate alimentară la carne, provocându-le simptome precum dureri de cap, balonare sau gaze, arsuri la stomac sau iritabilitate.
În timp ce sensibilitățile alimentare sunt vagi și sunt puțin înțelese, se crede că sunt rezultatul unei variații largi a sistemelor digestive ale oamenilor. Mâncarea anumitor alimente poate declanșa inflamații sau anticorpi la unele persoane.
Dar nu există niciun motiv să credem că o sensibilitate alimentară ar provoca efecte secundare pe termen lung.
„Alimentele pe care le consumi nu rămân în corpul tău pentru totdeauna”, a spus Foroutan.
Alergiile la orice tip de carne sunt posibile, dar mai puțin frecvente, în conformitate cu Colegiul American de Alergie, Astm și Imunologie. Spre deosebire de sensibilitatea alimentară, o alergie alimentară poate fi diagnosticată în mod constant cu un tip de test pentru a detecta prezența imunoglobulinei, care este creată de sistemul imunitar care reacționează la alergen.
Un tip deosebit de periculos de alergie la carne se poate dezvolta dintr-o mușcătură de insectă. Persoanele mușcate de căpușa Lone Star pot deveni alergice la carnea roșie și produsele de origine animală, ceea ce ar putea provoca o reacție anafilactică care poate pune viața în pericol. Această căpușă se găsește în SUA, mai ales în statele din sud-est.
Pentru majoritatea oamenilor, carnea poate fi o parte a unei diete sănătoase
Concluzia este că, o dietă echilibrată cu multe fructe și legume este cea mai bună pentru sănătate, a spus Foroutan. Indiferent dacă include anumite produse de origine animală.
„Nu există o singură soluție dietetică care să funcționeze pentru toată lumea”, a spus ea. „Încurajez oamenii să mănânce în mare parte plante, alimente bogate în antioxidanți – și dacă mâncați produse de origine animală, obțineți o carne de cea mai bună calitate”.
Dacă luați în considerare o schimbare majoră în dieta dvs., cum ar fi reintroducerea anumitor alimente, este mai bine să o faceți treptat, dacă este posibil, a adăugat Foroutan.
„Este cu adevărat important să acorzi atenție corpului tău, la ce are nevoie și la cum te simți”, a spus ea. „Dar atâta timp cât cea mai mare parte a dietei este pe bază de plante, veți fi într-o formă bună.”
Sursa: amp.insider.com
Lasă un răspuns