HestiaPi: un termostat elegant cu hardware deschis

O dezamăgire comună cu privire la hardware și software deschis este că aspectele estetice ale proiectelor lasă deseori de dorit.

Acest lucru nu este deloc surprinzător, deoarece hackerii care construiesc aceste lucruri tind să fie mai preocupați de funcționarea lor, decât de cum arată.

Dar, cu siguranță, nu este nimic rău în a pune un pic de lustru pe un sistem bine proiectat, mai ales dacă doriți ca oamenii „normali” să fie entuziasmați.

Pentru un exemplu perfect, nu trebuie decât să vă uitați la HestiaPi Touch. Înscrierea la Premiul Hackaday din 2019 promite să ofere toate avantajele automatizării la domiciliu, ceva de genul Nest „inteligent” de la Google fără a risca ca datele dvs. să fie vândute celui mai rezonabil ofertant.

Dar chiar dacă scoatem pălăria din tinfoil din ecuație, este o piesă hardware foarte plăcută din punct de vedere funcțional și vizual.

După cum probabil ați ghicit după numele acestuia, termostatul este alimentat de Raspberry Pi Zero, care este conectat la un PCB personalizat care include câteva relee și un conector pentru un senzor de mediu BME280.

Designul inteligent al carcasei imprimate 3D înseamnă că ecranul LCD tactil de 3,5 inci din față se poate conecta direct la antetul GPIO de la Pi atunci când totul este butonat.

Desigur, hardware-ul este doar jumătate din ecuație. Pentru a obține HestiaPi Touch vorbind cu toate celelalte gadgeturi inteligente din viața dvs., acesta folosește populara platformă OpenHAB.

Așa cum s-a demonstrat în videoclipul de mai jos, acest lucru vă permite să utilizați HestiaPi și aplicația sa de companie mobilă pentru a controla atât sistemele de încălzire și climatizare ale casei, cât și aproape orice altceva la ce vă puteți gândi.

HestiaPi Touch și-a trecut deja obiectivul de finanțare pe Crowd Supply, iar echipa lucrează din greu la perfecționarea elementelor hardware și software ale produsului; inclusiv examinarea modalităților de utilizare a formei unice de fagure a carcasei imprimate 3D pentru a o lega de alte module suplimentare.

Sursa: hackaday.com

Continutul nu este disponibil
Va rugam acceptati utilizarea de cookie-uri pentru a putea naviga pe site.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.