De ce a redus Suedia ziua de muncă la 6 ore?

În multe zone ale lumii occidentale, oamenii sunt obișnuiți să lucreze cel puțin opt ore pe zi, uneori chiar mai mult.

Totuși, atenția s-a îndreptat recent către Suedia, atunci când țara a
anunțat că va schimba ziua de muncă la doar șase ore. Continuați să citiți pentru a obține cele mai importante aspecte despre această tranziție și de ce contează.

Toyota a fost un lider în acest segment

Deși nu este obligatoriu ca angajatorii din Suedia să își angajeze angajații cu doar șase ore pe zi, un număr tot mai mare dintre aceștia fac acest lucru la alegere. Cu toate acestea, o filială auto Toyota din țară a adoptat ziua de muncă de șase ore cu mult timp în urmă. Acum 13 ani, de fapt.

După ce a încercat experimentul, compania a raportat avantaje precum profituri mai mari și un moral mai bun. Oamenii din Suedia clarifică că ziua de muncă de opt ore este încă cea mai frecventă, dar există multe alte companii de toate tipurile și dimensiunile care urmează compania Toyota.

Americanii și suedezii ar putea lucra la fel de mult

Pentru a face viabilă ziua de șase ore, angajații suedezi trebuie să evite să participe la întâlniri neesențiale și să verifice conturile de social media în timpul lucrului. Dacă te gândești la numărul de întâlniri de birou aproape inutile la care participi și la cât timp petreci făcând lucruri online la locul de muncă care nu sunt în realitate legate de locul de muncă, este posibil să petreci în realitate doar șase ore pe zi.

Schimbarea este un experiment neobișnuit al guvernului

Este un lucru dacă angajatorii acordă voluntar permisiunea angajaților să lucreze șase ore pe zi, în loc de opt. Cu toate acestea, unul dintre motivele pentru care ziua de muncă de șase ore a Suediei face parte brusc din titlurile internaționale, este legat de un experiment guvernamental.

Rezultatele ar putea juca un rol în ceea ce privește dacă întreprinderile din Suedia decid să adopte zile de muncă mai scurte într- un mod mai răspândit și pot face chiar și alte țări să le urmeze exemplul.

Anul trecut, guvernul orașului din Göteborg a realizat că angajații din unitățile de sănătate ale comunității au fost istoviți și problema a fost atât de severă, a trebuit să se facă ceva. O asistentă din sistemul de asistență medicală a menționat că a existat o problemă care a existat încă din anii ’90, în care prea mulți oameni au primit sarcini de lucru imposibil de realizat.

Acea asistentă se referea la lipsa extremă de echilibru muncă-viață ca ceva care nu mai era sustenabil. Rezultatele studiului indică faptul că persoanele din unitățile de asistență medicală au primit o calitate mai bună a asistenței de la lucrători și că acești angajați nu au fost la fel de stresați.

Chiar dacă 14 noi membri ai personalului au fost angajați pentru a ușura tranziția și au ajuns la un cost de aproape un milion de dolari, oficialii guvernamentali sunt mulțumiți de rezultate.

Productivitatea nu scade pe măsură ce ziua de muncă se scurtează

Oamenii care își ridică sprâncenele la ideea unei zile de muncă de șase ore ar putea face acest lucru în mod inteligent, deoarece se simt siguri că dacă angajații lucrează mai puține ore, nu vor fi la fel de productivi.

Cu toate acestea, birourile care au încercat zile de muncă mai scurte tind să spună că nu văd decât schimbări pozitive ale angajaților și cât de multă muncă se face. De exemplu, lucrătorii au o rezistență mai bună atunci când se ocupă de responsabilitățile de la birou, dar rămân cu energie pentru a-și gestiona ulterior alte responsabilități, cum ar fi obligațiile familiei.

Mai mult, atunci când angajații se manifestă la birou pentru a se pregăti pentru o zi de muncă, aceștia fac acest lucru cu mai mult elan, în loc să se simtă obosiți constant.

Unele companii raportează, de asemenea, că le este mai ușor să găsească și să păstreze angajați atunci când oferă zile de muncă mai scurte. Deși nu este realist să te aștepți ca șeful tău să afle despre știrile din Suedia și să sugereze cu sinceritate trecerea imediată la șase ore, este posibil ca o astfel de tranziție să nu fie prea departe.

Este clar că mulți angajați lucrează prea mult și, dacă cel puțin o țară își poate da seama cum să minimizeze problema fără a sacrifica profiturile, a realizat ceva impresionant.

Sursa: productivitytheory.com

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.