S-ar putea să deveniți vegetarian dacă aveți un IQ mare!

Corelația dintre o dietă vegană și IQ

Copiii inteligenți pot avea mai multe șanse să fie vegetarieni pe măsură ce cresc și devin adulți, spun cercetătorii.

O dietă vegetariană poate fi legată de un nivel mai scăzut al colesterolului și de un risc redus de obezitate și de boli de inimă. Acest lucru ar putea descoperii motivul pentru care, copiii care obțin un punctaj mai mare la testele de inteligență tind să aibă un risc mai mic de boli coronariene în timpul vieții.

Analiza

Studiul a implicat 8179 de bărbați și femei cu vârsta de 30 ani a căror IQ a fost testat la vârsta de 10 ani.

Douăzeci de ani mai târziu, 366 (4,5%) dintre participanți au spus că sunt vegetarieni. Dintre aceștia, 9 (2,5%) erau vegani și 123 (33,6%) au declarat că sunt vegetarieni, dar au raportat că au mâncat pește sau pui.

Vegetarian fără niciun motiv?

Vegetarienii sunt mai mult de sex feminin, au o clasă socială profesională superioară și dețin calificări academice sau profesionale mai mari decât non-vegetarieni, deși aceste diferențe nu s-au reflectat în veniturile lor anuale, care a fost similar cu cel al non-vegetarienilor.

Vegetarian la 30 de ani dacă ai un IQ mai mare la 10 ani

Un IQ superior la vârsta de 10 ani a fost asociat cu o probabilitate crescută de a fi vegetarian la 30 de ani. Această relație a fost parțial contabilizată de o educație mai bună și o clasă socială profesională superioară.

Nu a existat nicio diferență de scor IQ între vegetarienii stricți și cei care au spus că sunt vegetarieni, dar și între cei care au spus că au mâncat pește sau pui.

Ce înseamnă o dietă sănătoasă?

Se constată faptului că, copiii cu mai multă inteligență sunt mai susceptibili să raporteze că sunt vegetarieni ca adulți, împreună cu dovezile privind beneficiile potențiale ale unei diete vegetariene asupra sănătății inimii, poate ajuta la explicarea motivului pentru care un coeficient IQ mai mare în copilărie sau adolescență este legat de un risc redus a bolilor coronariene din viața adultă, au spus autorii studiului.

În mod alternativ, această legătură poate fi doar un exemplu al multor altor preferințe de stil de viață care ar putea fi de așteptat să oscileze cu inteligența, dar care pot avea sau nu implicații asupra sănătății, au concluzionat oamenii de știință.

Sursa: economictimes.indiatimes.com

1 trackback / pingback

  1. Baton vegan cu căpșuni - Testat în România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.