Oamenii de știință au dezvoltat roboți minusculi care imprimă 3D

Oamenii de știință lucrează din greu pentru a perfecționa roboți minusculi care pot lucra în grupuri pentru a îndeplini sarcini la o scară mai largă.

Robotul de mici dimensiuni a fost creat de către Georgia Tech si se numește micro-bristle-bot. Oamenii de știință spun că mai mulți roboți minusculi ar putea într-o zi să lucreze în „haită” simțind schimbările de mediu, pentru a muta materialele și, eventual, pentru a repara leziuni în interiorul corpului uman.

Roboții prototip sunt proiectați să răspundă diferitelor frecvențe ale vibrațiilor, în funcție de configurațiile lor. Vibrațiile diferite la care răspund permit cercetătorilor să controleze roboții individual prin ajustarea frecvențelor. Roboții de mici dimensiuni, măsoară doar doi milimetri lungime – ca și cea mai mică furnică din lume.

În ciuda dimensiunilor lor mici, micro-roții se pot deplasa de patru ori lungimea lor într-o secundă. Roboții au un actuator piezoelectric lipit pe un corp de polimer care este imprimat 3D utilizând litografierea polimerizării cu doi fotoni. Mecanismul mic generează vibrații și este alimentat din exterior deoarece nu există baterii suficient de mici pentru a se potrivi robotului.

Continutul nu este disponibil
Va rugam acceptati utilizarea de cookie-uri pentru a putea naviga pe site.

Vibrațiile pot proveni de la un agitator piezoelectric sub suprafața pe care o deplasează roboții. Vibrațiile mișcă picioarele elastice ale picioarelor robotului în sus și în jos pentru a împinge robotul înainte. Amplitudinea vibrațiilor controlează viteza pe care roboții o mișcă.

Roboții minusculi sunt realizați cu o imprimantă 3D folosind procesul TPP care polimerizează un material de rășină monomer. Odată ce porțiunea blocului de rășini este luminată UV în urma spălării se dezvăluie structura robotică.

De asemenea, servomotoarele piezoelectrice pot genera o tensiune atunci când vibrează pentru a rula senzorii pe dispozitiv.

Sursa: slashgear.com

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.