Recent Primarul Ilie Bolojan a prezentat unul dintre cele mai importante proiecte din Oradea, și anume reabilitarea clădirii Primăriei Oradea – un proiect evaluat la 19,5 milioane de lei, echivalentul a 750 de bitcoini la momentul redactării acestui interviu.
Pentru a afla cum s-a realizat turul virtual și designul de interior al clădirii Primăriei Oradea, am stat de vorba cu talentații designeri romani din spatele acestei realizări care v-a transforma Primăria într-o atracție turistică!
Ciprian Mihai Mocanu și Laurențiu Lup sunt pasionați de designul industrial, dar probabil sunt printre puținii români care au beneficiat de un talent divin.
Așadar, o să intru direct în subiect:
Cum ați fost contactați pentru a realiza designul de interior al Primăriei Oradea?
Salutare! Munca de vizualizare și modelare 3D pe care o puteți vedea face parte din propunerea de reabilitare a primăriei din Oradea înaintată de studioul de arhitectura Pro-Arh al domnului ARH. Ernest Pafka.
Cu acest prilej îi mulțumim pentru această colaborare frumoasă.
De ce ați ținut cont atunci când ați conceput turul virtual al Primăriei Oradea?
Turul virtual conceput de noi este o replică fidelă a proiectului întocmit de domnul Pafka. În faza incipientă am realizat o animație de câteva zeci de secunde care purta vizitatorul pe o cale prestabilită.
Ne-am gândit că ar fi de bun augur să înlăturăm aceste constrângeri și să dăm posibilitatea vizitatorilor de a poposi în diferite locuri ale clădirii pentru a admira minunata arhitectură și pentru a descoperi schimbările care se vor aduce în viitor primăriei lor.
Cât a durat realizarea acestui proiect?
Partea de modelare 3D a durat o săptămână, iar cea de vizualizare 4 zile.
Acum, că proiectul a fost aprobat care sunt atribuțiile voastre?
Din punctul nostru de vedere ține de datoria colectivă să ducem o muncă de conștientizare a populației asupra faptului că există un enorm potențial turistic încă neexploatat ce înconjoară primăria Oradiei.
Oamenii care au condus sau au fost implicați în acest proiect doresc prezervarea acestui edificiu și reabilitarea lui pentru a redeveni giuvaierul neoclasicist de altădată.
Ce proiecte mai realizați în prezent pentru companiile orădene?
Recent am luat partea la câteva proiecte în robotică, animatronică și tematizare dezvoltate în Oradea.
Care a fost cel mai provocator proiect de până acum?
Cred că cel mai complex proiect contractat de noi a fost o clinica dentară de ultimă generație de lângă New York, în Connecticut, Statele Unite.
Ce ar trebui să știe cei care sunt interesați de designul interior?
Designul de interior este încă în România un spațiu neexplorat. Beneficiile pe care designul de interior le poate aduce buzunarului unui dezvoltator imobiliar sau chiar unei persoane fizice sunt încă neclare.
Designul de interior și nu numai, aplicat inteligent aduce de la sine eficientizarea tuturor proceselor de construcție chiar până la cele de decorare ale imobilului.
Vă mulțumesc și vă doresc mult succes în toate dezideratele voastre!
Lasă un răspuns