Prima casă din lume construită cu o imprimantă 3D se află în Rusia

Prima casă rezidențială construită cu o imprimanta 3D este localizată in Yaroslavl, Rusia, iar proprietarii se pot muta în aceasta.

Un grup de companii, denumite AMT-SPECAVIA, s-au reunit pentru a ridica prima locuință rezidențială imprimată în 3D.

Proiectul a început din 2015, dar acum s-a finalizat. Având o suprafață de 298,5 mp, clădirea rezultată, ar putea fi cea mai mare casă construită cu o imprimantă 3D până în prezent.

„A fost important pentru noi să stabilim un precedent – să arătăm în practică, că tehnologia de construcție 3D funcționează. În momentul în care am început proiectul de imprimare a casei a fost ceva de domeniul SF. Însă ne-am propus să terminăm proiectul.

Pentru a parafraza cuvintele celebrului cântec rusesc, noi am reușit să facem un basm să devină realitate „, a spus Alexander Maslov, director general al grupului” AMT-SPECAVIA „.

Casa are finisajele interioare finalizate și este conectată la utilități. Spre deosebire de cele mai multe proiecte din domeniul construcțiilor imprimate 3D, această casă este gata de locuit!

Familia Yaroslavl s-a mutat în noua casa imprimată 3D

Întregul proces de construcție al casei a fost realizat ca la carte, ceea ce înseamnă că respectă o gamă vasta de reglementări și reguli de construcție, de la proiectarea proiectului, până la emiterea unei autorizații de construcție.

Ca și în cazul oricărei sarcini de imprimare 3D, procesul a început cu proiectarea unui model 3D, iar apoi prin vizualizarea designului ajunge la viață prin imprimarea strat cu strat. Pentru a construi structura casei, echipa colaboratoare a utilizat un amestec pe bază de ciment numit mortar de beton M-300.

Prin adăugarea de straturi, casa a continuat să se solidifice până când a fost finalizată. Straturile au fost tipărite la înălțimea de 10 mm și lățimea de 30 până la 50 mm, în timp ce viteza de imprimare a pereților a fost până la 15 mp/oră.

Pentru imprimare, echipa a folosit o imprimantă 3D S-6044, fiind o imprimată imensă care asigură un spațiu de lucru de 3,5 x 3,6 x 1 m.

În 2015, echipa a reușit să imprime fundația casei în doar o lună. De acolo, procesul a continuat până când acoperișul a fost montat în vara acestui an.

În general, utilizarea tehnologiei de tipărire 3D reduce timpul de construcție cu 8 până la 12 ori, ceea ce la rândul său crește eficiența și reduce costurile de producție.

„Imprimarea a fost făcută cu cea mai mică imprimantă. Am tipărit clădirea pe părți (pereții casei, elemente decorative, turnul), am confecționat diferite elemente de construcție pe care le-am asamblat ca și un kit de Lego.

De atunci, desigur, echipamentul a fost îmbunătățit: atât viteza tipăririi, cât și calitatea. Dar chiar și primul nostru model s-a dovedit a fi un echipament fiabil și eficient „, adaugă Maslov.

Sursa: all3dp.com

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.