Până în prezent, efectele pe termen lung ale marijuanei erau construite din presupuneri. Acum, știință ne poate oferi în cele din urmă răspunsuri reale.
Una dintre cele mai mari întrebări legate de utilizarea marijuanei, în special de cei care încearcă să-i justifice etichetarea ca fiind un medicament foarte periculos și periculos, sunt efectele negative ale utilizării pe termen lung asupra creierului.
Înainte de a aborda această întrebare, trebuie subliniat însă că alcoolul rămâne legal, în ciuda unei liste lungi de dovezi care confirmă faptul că acesta este în mod clar periculos în raport cu bunăstarea creierului.
Marijuana, pe de altă parte, sa dovedit încă o dată că este superioară alcoolului, aspect pe care cercetătorii de la Universitatea din Texas l-au demonstrat prin cercetările publicate în „Proceedings of the National Academy of Sciences” (PNAS) privind efectele pe termen lung ale marijuanei asupra creierului.
Nu numai că, cercetătorii au demolat mitul potrivit căruia marijuana scade IQ-ul și au prezentat, de asemenea, dovezi care demonstrează că poate lupta eficient împotriva bolii Alzheimer, dar, au arătat că utilizarea regulată a marijuanei crește abilitatea creerului de a procesa mai multe informații.
Deși aceste rezultate ale studiului, care au fost convocate, vor trebui demonstrate în studii mai mari, cel puțin 100 de participanți, însă rezultatele preliminare sunt cu siguranță pozitive și încurajatoare.
Ei au obținut o altă constatare fenomenală, marijuana a contribuit la reducerea conținutului de substanță gri în cortexul orbitofrontal sau OFC, ce este regiunea creierului asociată cu dependența.
Un alt rezultat remarcabil!
Deși, din nou, acest lucru va trebui demonstrat în studii mai mari, rezultatele sunt evident promițătoare. De asemenea, recent, fumătorii de marijuana au demonstrat că promovează creșterea celulelor creierului (neurogensis), în loc să le distrugă.
Pe scurt, buruienele vă fac creierul mai puternic!
Sursa: anongroup.org
Lasă un răspuns