Cum schimbăm pasta termoconductoare la un procesor grafic?

pasta procesor

Sunt pasionat de hardware, iar din 1992 până astăzi am avut șansa să demontez/montez multe calculatoare. Unele chiar extrem de valoroase!

Dar cea mai simpatică întâmplare la care am luat parte, a fost o placa de bază care nu a putut fi reparată într-un service. După ce am mutat un „jumper” la locul lui, placa a pornit 🙂

Problemă hardware ori software?

De multe ori suntem tentați să aruncăm vina pe sistemul de operare dezvoltat de Microsoft (spun asta că sunt puțini cei care folosesc iOS sau Linux), însă în realitate nu avem o problemă de software, ci hardware. Așadar, astăzi vă prezint cum se schimbă pasta termoconductoare la un procesor grafic sau video.

Notă: filmul este într-o formă brută, nu reprezint nicio televiziune și nu am avut intenția să-l realizez la un nivel profesionist, ci din contră, acest film dovedește că oricine poate realiza un film de prezentare sau un tutorial!

Pasta termoconductoare, de pe procesorul grafic sau cel intern se schimbă atunci când: observi unele erori inexplicabile, sau fără sens și știi că aceasta nu a fost schimbată de mult timp. Nu pot să definesc cu precizie „nu a fost schimbată de mult timp”, dar după 3 – 5 ani trebuie să te pregătești să schimbi pasta termoconductoare.

Nu este o regulă, însă, în timp trebuie să avem în vedere mai degrabă probleme hardware decât software. Pentru că, de multe ori software-ul (sistemul de operare) nu știe să ne spună că e o problemă hardware! Sigur, anumite erori se pot diagnostica corect, dar nu întotdeauna!

Continutul nu este disponibil
Va rugam acceptati utilizarea de cookie-uri pentru a putea naviga pe site.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.