Ai rămas fără baterie la telefon? Nu ți-ai luat încărcătorul? Nu te ajută nimeni să-ți încarci telefonul pentru 5 minute? Nu ai acces gratuit la o priză?
Mai jos găsești TOP 3 încărcătoare solare cu porturi USB
3. POWER bank-urile cu celule solare.
Au acumulatori pe li-Ion sau li-polimer care pot stoca chiar și peste 20.000 mAh. Prețul crește proporțional cu greutatea lor. Dispun de maxim două porturi USB care folosite în același timp îl epuizează rapid și se încălzesc. Problema majoră e că dat fiind suprafața mică, celulele solare nu pot să îl încarce niciodată în timp util. Tot priza rămâne de baza la încărcarea lui, deci trebuie sa ai și încărcătorul telefonului pentru el.
2. Panourile solare pliabile cu porturi USB.
Relativ mici ca dimensiuni, pliate sunt cât un laptop mic, desfăcute sunt cât 3-5 laptopuri și au maxim două porturi USB. Problema majoră e că puterea declarată este cea STC a celulelor solare. STC – „standard test contitions” înseamnă pe românește ce poate transforma acele celule în condiții de laborator. În realitate, la noi pe pământ, în cele mai favorabile situații, adică 10% din timp, ele livrează 70-80% din ce declară eticheta. Dacă nu e soare nu ai ce face cu ele. Dacă e nor sau umbră e posibil să „simuleze” încărcarea.
1. Încărcătoarele solare multi USB capacitive
Au dimensiuni relativ mari de până la 90x50x2 cm, max 2,4 kg – dar au design incitant. Sunt dotate cu până la 8-10 porturi USB până la 3A. Celulele solare sunt sunt de cea mai mare eficiență de calitate, iar puterea lor este cea măsurată într-o zi normală de vară la soare adică în condiții normale. Capacitive înseamnă că stochează energia electrică și după ce a dispărut soarele sau când ajung la umbră. Au cea mai mare putere disponibilă putând încărca simultan până la 10 gadget-uri în același timp. Preţul creste în funcție de capacitatea de stocare.
Articol scris de Horia Faliboga
Lasă un răspuns