Paul Andrews – un biolog de la McMaster University – a concluzionat că majoritatea medicamentelor antidepresive par să aibă rezultate mai degrabă nefaste decât benefice în tratarea pacienților. „Trebuie să fim mult mai circumspecți când vine vorba de prescrierea acestor pilule” – susține el in urma cercetărilor pe care le-a efectuat asupra efectelor pe care le au asupra corpului uman.
Milioane de oameni utilizează anual aceste medicamente, iar doctorii care le prescriu afirmă că ele dau rezultate bune în terapeutică. Printre riscurile pe care aceste medicamente le implică se numără: probleme de dezvoltare la copii, probleme legate de stimularea sexuală și formarea spermei la adulți, diaree, constipație, indigestie și sângerări anormale plus infarct la bătrâni.
Pe lângă toate acestea, majoritatea pacienților sufereau recidive după încetarea tratamentului, deoarece creierul lor se străduia să revină la chimia sa normală. Așadar, întrebarea rămâne: lista efectelor pozitive este suficient de mare pentru a desconsidera toate efectele negative? Trebuie ales cu grija din balanța de beneficii/dezavantaje, iar medicii nu par să fie preocupați de acest aspect, ci doar de a-și face oficial meseria, fără să le pese de consecințele ulterioare.
Sursa: sciencedaily.com
Sursă imagine: all-free-download.com
Lasă un răspuns