Vizualizările unui site/articol nu sunt criteriul potrivit atunci când doriți să achiziționați publicitate în online

Dorel Puchianu

Lucrez în Oradea și aproape zilnic citesc presa online orădeană.

Ea este compusă din binecunoscutele site-uri online bihon.roeBihoreanul.ro și BihorȘtiri.ro. Recunosc că mă deranjează știrile de scandal, dar apreciez știrile care ajută comunitatea bihoreană să crească. Cu toate acestea, știrile de scandal aduc trafic și sunt un „bun necesar”. Dar ne trag un semnal de alarmă – ca să fim atenți!

Recent s-a iscat un scandal pe tema vizitatorilor unici și a vizualizărilor, și am decis să nu stau cu mâinile în sân și să intervin, pentru că, cunosc adevărul din spatele acestei probleme! Unele publicații online, încearcă să-și crească valoarea prin mărirea imorală a numărului de vizualizări ale articolelor. Astfel, potențialii clienți văd un număr ridicat de vizualizări în cadrul unui articol și decid să achiziționeze publicitate în respectiva publicație online.

De asemenea, prin aceasta manipulare, publicația își crește încrederea în cititorii săi!

Dar, sfatul meu este să luați în considerare numărul de vizitatori unici și nu activitatea utilizatorilor care accesează site-ul. Adică, vizitatorii pot să realizeze un număr impresionant de vizualizări pe un site (afișări ale articolelor din site), însă numărul vizualizărilor este irelevant și o să explic de ce?

Vizualizări (afișări) vs. vizitatori unici (28.571 vs. 19.944)

Spre exemplu, testatinromania.ro a avut 28.571 de afișări în perioada 9 ianuarie – 8 februarie conform Google Analytics. Însă, numărul vizitatorilor unici a fost de 19.944.

Așadar, orice site care se laudă cu milioane de vizualizări lunare, în realitate el nu are un număr egal de vizitatori unici cu numărul vizualizărilor generate de utilizatori!

Astfel, nu vă lăsați păcăliți când cumpărați publicitate de cifrele mari, cereți concret numărul vizitatorilor unici.

Pentru a determina corect numărul vizitatorilor unici este necesar să-i cereți administratorului site-ului să vă ofere acces la Google Analytics – dacă acesta nu o face, înseamna că are ceva de ascuns!

Sunt multe publicații online, care au un contor la fiecare articol. Iar acel contor crește numărul vizitelor atunci când apeși butonul de refresh (F5) sau de reîncărcare a paginii web. Ceea ce în realitate, nu reprezintă o vizualizare nouă! Acele contoare, consideră o vizită – chiar și cea făcută de un robot web, robot care are rolul să indexeze acea pagină web. În concluzie, vizitele sau vizualizările ori afișările măsurate de aceste contoare plasate în cadrul articolelor nu fac decât să aducă o valoare ireală a unui articol, respectiv unui site.

Practic prin măsurarea vizualizărilor sau a afișărilor, un site online încercă să manipuleze opinia publică, dar și pe cei care doresc să cumpere un spațiu publicitar.

În final, contează numai numărul vizitatorilor unici!

 

Vreau să vă spun, că au fost câteva persoane care m-au rugat să adaug un contor în cadrul articolelor, ca, vizitatorii unici ai site-ului să observe câte vizualizări a avut/are acel articol. Am refuzat să fac acest lucru, pentru că acel contor înregistrează mai mult decât realitatea, și poate fi manipulat cu ușurință de către vizitatorii site-ului și/sau programatorii din spatele site-ului.

Pentru a afla adevărul, vă rămâne doar să verificați numărul vizitatorilor unici a acelui site cu ajutorul lui Google Analytics, fiind unul dintre cele mai corecte contoare virtuale dezvoltate până acum!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.