O idee pornită din România a fost premiată la New York

safedrive

Aplicația SafeDrive , dezvoltată de XL Team și Know Now Solutions, a fost premiată la New York de gigantul din industria telecom mondială AT&T în cadrul competiției Connected Intersections privind siguranța în trafic. SafeDrive este o aplicație care îi recompensează pe șoferi atunci când nu folosesc telefonul la volan. Cu punctele câștigate, șoferii beneficiază de reduceri la produsele oferite de partenerii aplicației. În acest moment SafeDrive are ca parteneri MOL Romania si evoMAG.ro.

SafeDrive – premiată de AT&T la New York

SafeDrive câștigător la Connected Intersections by AT&T, New York, SUA

SafeDrive a câștigat premiul I la secțiunea Mobile Applications la Webstock Awards 2014

SafeDrive nominalizată în finala Get in the Ring România

București, 24 octombrie 2014 – Aplicația SafeDrive, dezvoltată de XL Team și Know Now Solutions, a fost premiată la New York de gigantul din industria telecom mondială AT&T în cadrul competiției Connected Intersections privind siguranța în trafic. SafeDrive este o aplicație care îi recompensează pe șoferi atunci când nu folosesc telefonul la volan. Cu punctele câștigate, șoferii beneficiază de reduceri la produsele oferite de partenerii aplicației. În acest moment SafeDrive are ca parteneri MOL Romania si evoMAG.ro.

În contextul în care din ce în ce mai multe accidente pe străzile tot mai aglomerate ale New York-ului sunt cauzate de folosirea neadecvată a telefonului mobil de către pietoni, bicicliști și șoferi, competiția Connected Intersections a avut ca prim scop folosirea tehnologiei în găsirea de soluții care să combată acest fenomen.

AT&T, împreună cu NYC Media Lab, Universitatea Politehnică New York și autoritățile responsabile cu administrarea transporturilor din orașul New York, au dezvoltat un studiu la nivel național care să examineze neatenția cauzată de telefoanele inteligente și problemele generate în trafic.

Studiul a creat baza competiției mondiale care s-a derulat pe o perioada de 3 luni, unde dezvoltatorii au înscris aplicații mobile și soluții care să încurajeze re-conectarea participanților la trafic cu mediul exterior cu scopul de a reduce riscul accidentelor.

„Suntem în căutare de soluții și modalități pentru pietoni, bicicliști și șoferi prin care să le fie semnalat pericolul la care ar putea fi expuși și care să aibă ca rezultat menținerea telefoanelor în buzunare sau pe scaunele din dreapta ” a declarat Marissa Shorenstein, Președinte AT&T New York.

Departamentul de Transport al orașului New York i-a felicitat pe toți cei 45 participanți și pe câștigătorii competiției pentru inițiativele lor. Kim Wiley – Schwartz a declarat: „Cele mai multe dintre soluțiile câștigătoare sunt soluții opt-in. Așadar, dacă toată lumea ar folosi aceste soluții, ne vom vedea strategia de a avea zero accidente în New York până în 2020 realizată”.

Folosirea telefonului mobil și, în special, scrierea mesajelor, implică trei tipuri de distragere a atenției: la nivel fizic – prin folosirea mâinilor pentru tastare, la nivel vizual – prin lecturarea ecranului, scăzând astfel puterea de concentrare, și la nivel cognitiv. Studii recente arată că, în timpul trimiterii unui SMS, șoferul se deconcentrează pentru aproximativ 5 secunde – la o viteză de 80 km/h asta înseamnă că a parcurs o distanţă de aproximativ 100 de metri fără a avea contact vizual cu şoseaua. De altfel, studiile mai arată că un șofer care folosește telefonul mobil la volan se supune unui risc de 8 ori mai mare de a fi implicat într-un accident decât o persoană care este atentă constant la drum.

Cum funcționează SafeDrive?

SafeDrive acordă puncte șoferului care nu-și foloseste telefonul în trafic la o viteză de peste 10 km/h. Cu un algoritm unic, se iau în calcul viteza, timpul și distanța pentru a acorda un anumit număr de puncte. Dacă utilizatorul iese din aplicație, din diverse motive, punctele câștigate în cursa respectivă sunt pierdute – astfel, utilizatorii sunt încurajați să conducă responsabil. Totuși, șoferul are posibilitatea să declare că a terminat cursa atunci când mașina staționează, iar punctele alocate cursei respective sunt salvate. În final, cu cât șoferii parcurg mai mulți kilometri responsabili, cu atât acumulează mai multe puncte. Beneficiul utilizatorilor constă în posibilitatea de a cumpăra produse și servicii cu reducere din partea companiilor partenere SafeDrive, pe lângă creșterea siguranței personale si a altor participanți la trafic.

Tudor Cobalas, Business Developer @XL Team: „Suntem încântați să anunțăm astfel de reușite privind aplicația SafeDrive. Ne bucurăm că o companie ca AT&T vede potențialul aplicației noastre privind scăderea accidentelor. Vom capitaliza acest premiu prin lansarea cât de curand a aplicației SafeDrive în Statele Unite ale Americii”.

Eduard Alexandrian, Business Developer @Know Now Solutions: „Avem o idee pornită din România și premiată de autoritățile și companiile din New York aflate în căutare de soluții la o problemă atât de gravă precum “texting while driving”. Sperăm ca și mai multe initiative românești să prindă curaj și să își promoveze proiectele cu încrederea ca pot primi recunoaștere internațională”.

Ultimele statistici arată că, în SUA, există aproximativ 190 milioane de deținători de permise auto, iar piața telefoanelor mobile a ajuns la peste 140 milioane de telefoane inteligente. Aplicația SafeDrive are, astfel, șanse mari de adopție și de dezvoltare.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.