Din 2012 și până azi se pare că, ciocolata Primola a „slăbit” adică de la 100 grame a ajuns să cântărească 80 de grame. Dar și prețul s-a redus de la 3,10 la 2,65 lei* cu TVA. Părerile sunt împărțite, adică dacă căutăm pe Internet vom găsi studii care indică că, ciocolata este sănătoasă, alte studii care susțin contrariul. Probabil studiile unele studii vor să tempereze consumul de ciocolată, iar altele evident vor să mărească consumul (susținând opinia subiectivă a producătorilor).
În fine, îmi place ciocolata și nu cred că o să mă opresc vreodată să o consum. Dacă considerați că, ciocolata consumată în cantitate moderată dăunează puteți să adăugați argumentul vostru!
Teste Primola – Alune și stafide
Primola a combinat echilibrat alunele cu stafidele și astfel rezultatul este o ciocolată fină, dulce și chiar foarte dulce. Consider că este suficient să guști două – trei bucăți și ți-ai satisfăcut pofta de dulce, altfel Primola cu alune și stafide devine o ciocolată prea dulce pentru gustul meu. Ambalajul este tipărit la o calitate bună și este ușor de desfăcut. Termenul de expirare se vede destul de clar, iar acesta este de cca. 6 – 8 luni de la producere. Apreciez foarte mult că, ciocolata Primola este produsă în România. Descrierea conținutului, cât și alte informații sunt scrise cu un font foarte mic. Prețul pentru 100 grame este de 3,31 lei cu TVA.
*Prețul a fost actualizat la data de 26/09/2014 și este valabil în Oradea, prețul în alte orașe/magazine poate fi diferit!
Valori nutritive pentru 100 grame:
-valoare energetica 2372 kj/ 568 kcal
-proteine 6,8 grame
-lipide 32,97 grame, din care acizi grași saturați 14,7 grame
-carbohidrați 60 grame, din care zahăr 53,6 grame
-fibre 2,4 grame
-sodiu 0,28 grame
Ingrediente: zahăr, masă de cacao, unt de cacao, lapte praf parțial degresat, zer praf (din lapte), stafide (6%), alune de pădure prăjite 4%, grăsime vegetală (palmier shea), lapte praf degresat, grăsime din lapte, emulsifianți (lecitină din soia, polinuclear de poliglicerină), aromă. Ciocolata cu lapte conține substanța de cacao min. 27%, substanța uscata din lapte min. 14%. Ciocolata cu lapte conține și alte grăsimi vegetale pe lângă untul de cacao. Conține alune, lapte și soia. Poate conține urme de arahide, alune, gluten din grâu, ou.
Date despre producător: Kandia Dulce S.A., Sos. Viilor nr. 20, București, România, www.kandia-dulce.ro.
Lasă un răspuns