4.Actualizarea Driverelor

actualizarea driverlor

Actualizarea driverelor pare a fi necesara de cate ori se lanseaza, spre exemplu, un driver nou pentru placa noastra video ATI/NVIDIA/INTEL/S3 etc. noul driver imbunatatind performanta in jocurile vechi si noi. Totusi, am constatat de multe ori ca un driver nou pentru o placa video mai veche nu functioneaza corespunzator, sau mai scurt spus, intampini mai multe probleme care te obliga sa instalezi acelasi driver mai vechi pentru placa ta video mai veche.
Asadar, actualizarea driverului video este optima pentru o placa video lansata recent pe piata, placile video relativ mai vechi functionand optim cu driverele mai vechi. Din propria experienta, nu va recomand sa va actualizati driverele pentru placile de baza cu cipset Intel. Puteti incerca sa instalati un driver mai nou decat cel care se gaseste pe discurile optice anexate placii de baza, insa riscati ca noile drivere sa nu fie compatibile cu sistemul de operare sau cu alte componente hardware, si acest lucru sa va creeze probleme serioase. Eventual, inainte de a instala un driver nou pentru cipsetul de pe placa de baza, merita sa va documentati online daca utilizatorii care au instalat drivere recent lansate de catre Intel sau alt producator de cipset-uri (VIA, AMD etc.) sunt multumiti de ele si nu au intampinat probleme!

Va recomand sa va instalati un driver nou pentru cipsetul placii de baza: daca producatorul specifica in mod expres acest lucru sau daca calculatorul prezinta unele probleme fatale care nu pot fi intelese sau nu le gasiti o rezolvare pe forumuri specializate in acest sens. Actualizarea driverelor pentru placile de sunet poate rezolva uneori anumite bug-uri cunoscute sau mai vechi, insa in mod normal, driverele placilor de sunet nu prea beneficiaza de actualizari dese, decat probabil cand se descopera anumite incompatibilitati cu anumite placi de baza sau alte componente din calculator. Aceste cazuri sunt rare, spre exemplu, un driver al unei placi de sunet Creative Audigy dateaza din anul 2005 si placa functioneaza perfect si pe placile noi de baza.

Pe de alta parte, multe drivere sunt suportate nativ de sistemul de operare Windows, si functioneaza optim, de exemplu driverele unor placi de sunet, sau a unor placi de retea. Insa, unele drivere de placi de retea trebuie instalate ca atare, pentru ca sistemul de operare Windows nu le recunoaste!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.