Ultima versiune a lui CCleaner 4.00 era promisa peste cateva luni, insa iata ca echipa Piriform si-a depasit asteptarile si a lansat ultima versiune mult mai devreme decat au spus initial.
Pe 26 martie 2013 CCleaner 4.00 a devenit „liber” la descarcare. O sa las la sfarsit traducerea „cadourilor” pe care le aduce versiunea 4.00 si o sa trec la primul motiv pentru care va propun sa alegeti CCleaner.
Motivul nr. 1 pentru CCleaner – sterge urmele navigarii pe Internet
CCleaner este un program compact, care ne sterge urmele navigarii pe Internet si in acelasi timp ne elibereaza spatiu pe discul solid sau pe SSD-ul nostru. Sterge din browserele de Internet pe care le utilizam: „Internet cache”, „Internet History”, „Cookies”, URL-urile tastate recent, sesiunile si iconitele web. Desigur mai putem opta si pentru stergerea parolelor salvate de catre browser, o optiune esentiala daca lucram pe un calculator strain. De asemenea, putem alege ce anume sa stearga si ce nu!
Motivul nr. 2 pentru CCleaner – pregatit pentru deplasari
Putem descarca o versiune pentru stick-ul USB si sa o purtam cu noi, astfel sa o avem la indemana de cate ori avem nevoie.
Motivul nr. 3 pentru CCleaner – curata inregistrarile inutile
Scaneaza registrul din sistemul de operare Windows si sterge inregistrarile care sunt inutile. Inainte de acest proces putem face o salvare de siguranta (backup) daca nu avem incredere in CCleaner, sau daca avem unele dubii.
Motivul nr. 4 pentru CCleaner – interfata intuitiva
Interfata programului este intuitiva, clara si simpla. Dintr-o privire avem acces la meniuri si submeniuri, stim ce configuratie hardware are sistemul pe care lucram, memorie RAM, sistem de operare, procesor si placa video.
Motivul nr. 5 pentru CCleaner cu 5 unelte pentru confortul nostru
Motivul 5 include de fapt alte 5 motive mici, care ne usureaza munca si ne imbunatateste confortul nostru.
a) Cu unealta Uninstall putem dezinstala/redenumi/sterge un program de care nu mai avem nevoie.
b) In Startup, putem seta care programe din Windows sa porneasca sa nu odata cu sistemul de operare. Mai putem „regla” „Context Menu”, spre exemplu sa adaugam un fisier mp3 in lista de rulare a programului Winamp. De asemenea, mai putem edita sarcinile programate, extensiile din Internet Explorer etc.
c) Unealta File Finder, este o noua „vitamina” in CCleaner, pe scurt ea ne ajuta sa gasim fisierele care sunt identice pe hard disc si sa le stergem. Din nou o modalitate de a elibera spatiul pe disc ocupat fara niciun sens!
d) System Restore
e) Drive Wiper – ne faciliteaza sa stergem spatiul liber de pe disc prin mai multe metode de securitate. Banuiesc ca ghiciti de ce? Sa nu se mai poata recupera datele de pe hard disc, mai ales daca planuim sa-l vindem! Insa programul nu se opreste si ne mai ofera posibilitatea de a sterge toate datele de pe o partitie (exceptie cea pe care este sistemul de operare). Asadar atentie sporita cand folositi unealta Drive Wiper!
Motivul nr. 10 pentru CCleaner – de nota 10!
CCleaner este gratuit. Desigur mai exista si doua editii cea profesionala si cea de Business, editii care costa 24,95 USD respectiv 34,95 USD, dar care vor fi subiectul unui alt articol.
La final
Ei bine nu as putea sa inchei, pentru ca sunt multe de spus sau multe aspecte pe care nu le-am dezvoltat suficient de mult. Insa daca ai reusit sa citesti pana aici si mai doresti sa adaugi motivele tale pentru care ai ales CCleaner, sectiunea de comentarii este deschisa.
Ce aduce nou versiunea v4.00.4064 (26 Mar 2013):
– Pictograma si grafica imbunatatita.
– Arhitectura interna imbunatatita pentru o perfomanta mai buna.
– O noua unealta pentru gasirea fisierelor duble.
– Curatarea registrului a fost optimizata si imbunatatita.
– Poate curata fisierele temporare sau care nu mai sunt necesare din
Avast Antivirus 8, Adobe Photoshop CS6, Samsung Kies si Real Player 16.
– S-a imbunatatit performanta uneltii Drive Wiper.
– S-a imbunatatit algoritmul de detectie al uneltii startup.
Lasă un răspuns