FORUM - Testat in Romania

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Știri zilnice pe testatinromania.ro

Author Topic: O noua Casa de Ajutor Reciproc in comuna Pielesti, judetul Dolj  (Read 1394 times)

Jonathan Blackheart

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 280
  • Radeon Rules
    • View Profile

Uniunea Judeteana a Caselor de Ajutor Reciproc ale Salariatilor Dolj vine in sprijinul persoanelor vulnerabile.

Uniunea Judeteana a Caselor de Ajutor Reciproc ale Salariatilor Dolj anunta infiintarea unei Case de Ajutor Reciproc in comuna Pielesti, judetul Dolj. In contextul unei rate reduse de ocupare (aproximativ 60%) si a unei rate mari a saraciei (40.4% din pop***tia Romaniei era in 2014 expusa riscului de saracie), Casa de Ajutor Reciproc OLTENIA I.F.N vine in sprijinul persoanelor vulnerabile prin asigurarea accesului la servicii financiare adecvate si la educatie financiara si antreprenoriala. Fata de imprumuturile acordate de alte institutii financiare, Casa de Ajutor Reciproc raspunde cerintelor sociale, prin dezvoltarea unor forme alternative de finantare a solidaritatii.

Printre imprumuturile acordate, se numara:

- Imprumut traditional, in cuantum de 3 ori fondul social acumulat de membru. Suma maxima acordata este de 5.000 lei cu rambusare in maxim 18 luni.

- Imprumut pe termen scurt, ce se acorda membrilor pentru a-i ajuta sa traverseze perioade de dificultati financiare. Suma maxima acordata este de 1.000 lei cu rambusare in maxim 12 luni.

- Imprumut de capitalizare, ce se acorda pentru crearea sau majorarea fondului social, o singura data in cursul unui an. Suma maxima acordata este de 1.000 lei.

Casele de ajutor reciproc sunt institutii financiare nebancare IFN, fara scop patrimonial, organizate in vederea sprijinirii si intrajutorarii financiare a membrilor asociati.  In cazul acestora, membrii primesc ajutor financiar reciproc si microcredite pentru dezvoltarea activitatilor generatoare de venit sau pentru uz personal, incurajarea economisirii pentru familiile cu venituri mici – ajuta la prevenirea si abordarea tuturor aspectelor excluziunii - saracie, venituri mici, lipsa locurilor de munca si mai ales a cauzelor acestora lipsa educatiei financiare si a creditului accesibil, oferindu-le sprijin in gestionarea adecvata a bugetelor, combaterea supra-indatorarii si efectelor unor practici de creditare iresponsabile social, si eventual finantare pentru ocuparea pe cont propriu.

Proiectul ICAR este implementat de catre Uniunea Nationala a Caselor de Ajutor Reciproc ale Salariatilor din Romania alaturi de 27 de parteneri si are drept scop infiintarea unui numar de 9 C.A.R. si dezvoltarea activitatii a 17 puncte de lucru ale unor C.A.R. partenere, bazate pe modele de succes la nivel European – uniunile de credit si organizatiile de micro-finantare. In plus, se are in vedere Crearea a 36 de noi locuri de munca, din care 24 dedicate persoanelor provenite din grupurile vulnerabile din  regiunile: Bucuresti, Sud-Muntenia, Sud-Est, Vest, Centru, Sud-Vest Oltenia si Nord-Est. Proiect este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, axa prioritara: 6. “Promovarea incluziunii sociale”, domeniul major de interventie: 6.1. „Dezvoltarea economiei sociale”.
Logged